Несветещи реклами

Метални | Алуминиеви | Etalbond

   Несветеща реклама се използва най-често когато е изложена на външни условия и потокът от хора в тъмната част на денонощието е ограничен или когато обекта не работи през нощта. Несветеща реклама може да се използва също и когато е предназначена за сгради, които са добре усветени или когато има специални изисквания за пожарна безопастност.


    За несветеща реклама можем да предложим голям избор от материали, възможност за изработка и начин на монтаж.


    Едно от най главните предимства на несветещата реклама е цената. В среавнение със светещите реклами цената е с около 2/3 по-ниска, което е един от основните фактори за широкото им използване.


    Материалите с които можем да предложим изработка на такъв тип реклама са винил, плексиглас, еталбонд, PVC, стъкло, поликарбонат и други в зависимост от конкретните изисквания на всеки един клиент и специфичността на типа реклама.


    При малък бюджет най-често се използва като материал винил. Основните предимства тук са освен ниската цена и това, че няма ограничение в дължината и шорочината на рекламата. Недостатъка на несветеща реклама изработена от винил е невъзможното му използване, когато площа е голяма и рекламата е изложена на външни условия, защото при силен вятър вероятността от счупване на конструкцията е голяма. В такива случаи обикновено се използват - винилна мрежа или обемни букви, монтирани върху конструкция.


    Несветеща реклама изработена от плексиглас обикновено се използва, когато бюджетът е по-голям и се изисква рекламата да е с по-луксозен външен вид. Плексигласът може да бъде напечатан с дадена визия директно или да бъде фолиран с печатано фолио, но може също така да се гравира на фреза и да бъде засветен с диоди. Захващането при монтаж става посредством холдери или алуминиеви профили. Несветещите реклами, изработени от плексиглас са приложими, когато рекламното пространство не е много голямо - 0,5м / 2,3м или ако е широко. Плексигласа може да бъде принтиран директно или да се фолира с печатано фолио. В случай, че размерът на несветещата реклама е над 0,5м / 3,00м, като материал се използва основно (плътен)поликарбонат с дължина до 6 метра.


    За луксозно изглеждащи несветещи реклами, с размери до 4м дължина и 1,2м височина) най-често се използва etalbond. Цената е по-висока но също така е и оптимална за високото качество на самата реклама. Освен луксозният изглед на рекламата, материалът позволява да бъде обработен по много начини с голяма прецизност. Могат да се предложат различни цветове и не се налага да се фолира в даден цвят. Предимство е също и това, че материалът е лек ( състои се от алуминий и полиетилен) и няма корозия.